צור קשר: info@r-c.co.il  |  טלפון 08-9495555
icon facebok icon instgram icon shopping icon youtube small  :stay connected

לא צריך נסים כדי לשמור על המשקל בחנוכה הקרוב

כולנו מכירים אותו כד קטן של שמן שעמד בפינת בית המקדש, הספיק לשמונה ימים להדליק את מנורת בית המקדש וזה יופי של סיפור. אבל אם נשים לב טוב טוב, נוכל לראות שאין בסיפור הגבורה של המכבים שום אזכור לשימוש כד שמן מלא במאכלי החג הזה:)

לשמן יש תפקידים חיוניים במערכות הגוף שלנו אך למרות זאת כדאי מאוד לדעת מהו השמן הנכון ביותר עבורנו ואיך הכי טוב להתנהל איתו.  

למי מכם שכבר הספיק לראות(או לאכול) יודע שהמאפיות כבר מוצפות עם כל סוגי הסופגניות-החל מאלו הפשוטות(והכי טעימות!) עם ריבה ואבקת הסוכר מעל ועד סופגניות במילוי חלבה או קרם ערמונים.  לנו קשה לעמוד בפיתוי מול הריחות והססגוניות שלהן-מה שיהפוך את ההתלבטות לקלה יותר יהיה לתת לנושא מחשבה שניה של היום שאחרי, לאו דווקא מבחינת עלייה במשקל אגב.

מעבר לנושא המובן מאליו של עלייה במשקל, השמן הוא גורם סיכון למחלות כמו בעיות לב, כולסטרול, סכרת ועוד.  לכן ההמלצה שלי בחג הזה היא קודם כל לחשוב תמיד לחשוב על היום שאחרי. על המחיר שאנחנו נשלם על סופגנייה או לביבה אחת יותר.

ההמלצה השנייה שלי היא להמיר את תהליך הטיגון בתהליך אפייה. רוב המזונות המטוגנים שלנו בחג הזה ובכלל יכולים להיות טעימים לא פחות אם נאפה אותם. אז בחנוכה הזה אני ממליצה לתת הזדמנות ללביבות אפויות לצד סלטים רעננים וצבעוניים.

רוצים גם מתכון? גם לזה דאגתי לכם:)

ספא רפאל מאחילם לכם חג חנוכה שמח!

 

לביבות מקמח כוסמין מלא אורגני

הימרתי את הזלבייה של התימנים לקמח כוסמין ובמקום לטגן שמתי בתבנית מאפינס ויצא פשוט טעים מאוד  רק צריך להיזהר לא לאפות מדי שלא יצא יבש.

ולמתכון

ל ½ ק"ג קמח 25 גרם שמרים ) 1 כף מלאה) אפשר קצת יותר

את השמרים יש להמיס במים פושרים

 להוסיף לקמח כף סוכר

½ כף מלח אם צריך יותר אפשר להוסיף אחר כך לפי הטעם.

להוסיף את השמרים המומסים  ואח"כ להוסיף לאט לאט כמה שצריך עוד מים ללוש את הבצק שיהיה רך לתת לבצק לנוח רבע שעה, לעבד שוב עם ידיים רטובות, לעבד היטב - שיטה נהדרת של אימא שלי זה  לקחת את הבצק ממש מתחתית הקערה וכאילו לזרוק אותו חזרה על הקערה J

זה פשוט עובד נפלא על הבצק  כמה פעמים לשים והופכים נותנים לבצק לנוע עוד 10 דקות ושוב לעבד אח"כ  מכסים את הבצק שלא יתייבש עם ניילון או מגבת לתת לבצק לנוח כשעתיים עד שיטפח

לוקחים תבנית של מאפינס מניחים גביעי נייר וממלאים אותם בבצק, בסיום האפייה מזריקים ריבה /שוקולד חרובים /או ריבת חלב

בתיאבון ובהצלחה