חברי מועדון נהנים יותר! 20% הנחה על מגוון טיפולים הצטרפו עכשיו
בכדי להכין את הגוף והנפש שלנו לארוחות החג הקפידו ככלל להרבות בשתיית מים במשך היום בין 2.5-3 ליטר ביום בלגימות קטנות. במשך היום תרבו באכילת ירקות ופירות חיים ולא מיובשים אפשר גם ירקות מבושלים או מרק ירקות.
בדרך כלל הארוחות כוללות אוכל כבד ומשמין אשר משרה עלינו תחושה של כבדות מעמיס על מערכת העיכול וגם לא הכי בריא בלשון המעטה ובנוסף גם משפיע משמעותית על הגזרה.
זה נכון שרוצים לטעום מהכול ויש את הרגשת ההחמצה אבל אפשר לעשות חשבון נפש רגע לפני ולזכור את התחושה של אחרי והנקיפות מצפון שבאות לאחר מכן. אנחנו מרגישים רע מבחינת עומס על הקיבה ועייפות כבדה וזה לא שווה !!!
לקריאה נוספת:
איך תתכננו ארוחת חג עשירה ובריאה?
אנחנו זה מה שאנחנו מכניסים לגוף שלנו
4. לפני ש"מתנפלים" על הקינוח ראשית מומלץ לתת לקיבה לנוח קצת לאחר הארוחה לפחות 20 דקות, אם שבעים אז חבל עדיף לוותר..
לפי רפואת הרמב"ם לא מומלץ לאכול פירות אחרי אוכל, אלא על בטן ריקה, אבל תפוח הוא יוצא הדופן ובהחלט אפשר לאכול אחרי ארוחה.
הכי ממליצה: תפוחים אפויים עם קינמון ולהוסיף לאחר האפייה מעט שבבי אגוזי מלך, גם קינחתם וגם שבעתם. לפי מחקרים: לתפוחים תרומה משמעותית בהפחתת סיכון למגוון רחב של מחלות כרוניות ובשיפור הבריאות הכללית.
5. השתייה החמה המומלצת - לא מומלץ לשתות בזמן הארוחה אלא אחרי - חליטת צמחים:
נענע ומנטה – 2-3 כפיות עלים יבשים או ענף טרי מכל אחד ולהשרות במים חמים כ 5-10 דקות ולכסות – החליטה מקלה להפגת כאבים וגזים במערכת העיכול.
שיבה – 2-3 עלים בכוס מים רותחים 5-10 דקות עוזר לבעיות עיכול ומגביר תנועת המעיים.
בברכת שנה טובה ובתיאבון,
דיוויס רונית, נטורופתית
ומטפלת ברפואה משלימה
מנכ"לית חמאם - ספא רפאל ברחובות
052-377553 נייד:2